הסיפור שלנו

מוצרלה פרסקה, מנגו וויניגרט קארי

סלט ירוק שחובה לנסות 

״חוק הסלט הירוק פשוט: קחו חסות פריכות מכמה שיותר סוגים, תוסיפו להן פינוקים – אגוזים ופירות טריים, ותעשירו את המנה עם מוצרלה איכותית שיודעת לספוג טעמים. לסלט הזה הכנתי רוטב קארי מתוק, כל כך מחמיא ומתבקש. גם מי שלא אוהב, עומד להתאהב. נ.ב: תהיו נדיבים עם הגבינה.״

חומרים ל־8-6 מנות

לרוטב
3-2 כפות גדושות ריבת משמש
ללא סוכר
1 כפית אבקת קארי
4-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי או חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
1/3 כוס שמן זית עדין
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית צ׳ילי יבש גרוס
לסלט
2-1 כפות שמן זית או חמאה
1/2 כפית מלח אטלנטי
100 גרם אגוזי מלך שבורים
1 לב חסה רומית קרוע
2 ראשי חסת סלנובה מפורקים לעלים
1 צרור רוקט
3 כפות עירית קצוצה
1 מנגו חתוך לקוביות או פרוס
1 כדור מוצרלה פרסקה (100 גרם)

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב: מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת או מערבבים בקערית עם מטרפה קטנה. כדאי להתחיל עם 3 כפות מיץ לימון ולתקן תיבול אחרי שטועמים.
  2. מכינים את הסלט ומגישים: מחממים מחבת כבדה עם שמן זית או חמאה. מוסיפים מלח אטלנטי ואגוזים ומקפיצים 6-5 דקות על להבה גבוהה עד שהאגוזים נצרבים קלות וניחוח קלוי מתפשט במטבח. חשוב לצנן לטמפרטורת החדר לפני שמוסיפים לסלט.
  3. מערבבים חסות, רוקט, עירית ומנגו בקערת ההגשה. קורעים כדור מוצרלה לפיסות ומוסיפים לסלט. מפזרים את האגוזים הקלויים, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

מרשה לכם:

  • להחליף את המנגו בכל פרי שבא לכם: אפרסקים, נקטרינות, אגסים, משמשים או תאנים.
  • להחליף את אגוזי המלך בפקאן או באגוזי לוז קלויים.

הכינותי:
את האגוזים אפשר לקלות יום-יומיים מראש ולשמור בכלי אטום מחוץ למקרר עד להגשה.
גם את הרוטב אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים.

השלימו את הארוחה עם