חומרים ל־8-6 מנות
לרוטב
3-2 כפות גדושות ריבת משמש
ללא סוכר
1 כפית אבקת קארי
4-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי או חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
1/3 כוס שמן זית עדין
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית צ׳ילי יבש גרוס
לסלט
2-1 כפות שמן זית או חמאה
1/2 כפית מלח אטלנטי
100 גרם אגוזי מלך שבורים
1 לב חסה רומית קרוע
2 ראשי חסת סלנובה מפורקים לעלים
1 צרור רוקט
3 כפות עירית קצוצה
1 מנגו חתוך לקוביות או פרוס
1 כדור מוצרלה פרסקה (100 גרם)
אופן ההכנה
- מכינים את הרוטב: מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת או מערבבים בקערית עם מטרפה קטנה. כדאי להתחיל עם 3 כפות מיץ לימון ולתקן תיבול אחרי שטועמים.
- מכינים את הסלט ומגישים: מחממים מחבת כבדה עם שמן זית או חמאה. מוסיפים מלח אטלנטי ואגוזים ומקפיצים 6-5 דקות על להבה גבוהה עד שהאגוזים נצרבים קלות וניחוח קלוי מתפשט במטבח. חשוב לצנן לטמפרטורת החדר לפני שמוסיפים לסלט.
- מערבבים חסות, רוקט, עירית ומנגו בקערת ההגשה. קורעים כדור מוצרלה לפיסות ומוסיפים לסלט. מפזרים את האגוזים הקלויים, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
מרשה לכם:
- להחליף את המנגו בכל פרי שבא לכם: אפרסקים, נקטרינות, אגסים, משמשים או תאנים.
- להחליף את אגוזי המלך בפקאן או באגוזי לוז קלויים.
הכינותי:
את האגוזים אפשר לקלות יום-יומיים מראש ולשמור בכלי אטום מחוץ למקרר עד להגשה.
גם את הרוטב אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים.