הסיפור שלנו

סלט תפוחי אדמה פראי

קריספי וזהוב בגרנה פדנו ורוטב יוגורט קטיפתי

״זוכרים את האייטיז? חותלות, כותפות, פאנק-רוק, מיץ קריסטל ירוק וסלט מיונז שלקח את זה טיפה׳לה רחוק: כמה אפונים וגזרים חיוורים שטבעו בקילו מיונז עם תפוחי אדמה מכובסים. כאן יצרתי לו גרסה קצת יותר אנינה עם תפוחי אדמה וגזרים מתובלים, שמועכים עם היד ואופים עד שמשחימים. את תועפות המיונז החלפתי ברוטב עדין וקרמי מיוגורט עיזים וחרדל, וקיבלתי סלט להיכל. לא שכחתי את האפונה והביצים הקשות, כי בכל זאת יש אהבות שלא דועכות.״

חומרים ל־8-6 מנות

לסלט
700-500 גרם תפוחי אדמה קטנטנים לאפייה עם הקליפה, שטופים
2 גזרים עם הקליפה, שטופים
1 כוס אפונה קפואה
3 ביצים בקליפתן
1/2 כוס קוביות קטנות של מלפפון חמוץ
1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר ובצל ירוק)
לתיבול תפוחי האדמה והגזרים
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 שקית גרנה פדנו מגוררת (50 גרם)
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום טחון
1 כפית מלח
1 שן שום כתושה
1/3 כוס שמן זית
מיץ סחוט טרי מחצי לימון
לרוטב
1 כף גדושה חרדל דיז׳ון חלק
1/2 דלי יוגורט עיזים סמיך (300 גרם)
1 צרור עירית קצוץ דק
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מביאים לרתיחה שפע מים עם מלח ומבשלים תפוחי אדמה וגזרים שלמים כ-20 דקות עד שהם מתרככים. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים בצד.
  2. מוסיפים לסיר אפונה ומבשלים 4-3 דקות לריכוך. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים בצד.
  3. מבשלים גם את הביצים באותו הסיר 8 דקות ברתיחה מלאה. מסננים ומקלפים תחת מים זורמים. שומרים בצד עד להרכבת הסלט.
  4. מתבלים את תפוחי האדמה והגזרים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי התיבול, מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הגזרים ומערבבים בידיים לציפוי מלא.
  6. מעבירים את הירקות המתובלים לתבנית, מסדרים בשכבה אחידה ומועכים אותם קלות עם שורש כף היד (כן, גם את הגזר).
  7. אופים כ-45 דקות עד שהם מזהיבים יפה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  8. מכינים את הרוטב ומרכיבים את הסלט: מערבבים את חומרי הרוטב בקערית ושומרים במקרר עד להגשה.
  9. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה גדולה. את הגזרים קורעים עוד קצת בידיים ומוסיפים לתפוחי האדמה. מוסיפים גם מלפפונים חמוצים, אפונה, בצל סגול ועשבי תיבול. קורעים את הביצים בידיים ומוסיפים לקערה. יוצקים את הרוטב ומערבבים לציפוי מלא. הסלט הכי טעים להגשה בטמפרטורת החדר.

מרשה לכם:
בלי אפונים, בלי גזר, רק תפוחי אדמה, בצל והרוטב הנהדר הזה.

השלימו את הארוחה עם