הסיפור שלנו

סיר פלפלים שמחים של קיץ

שושקה ממולאים באורז וגבינת גדעז

״יש סירים שצריכים זמן. זמן לנוח, זמן לשקוע במחשבות, זמן להגיע לתובנות. הסיר הזה הוא משהו מיוחד. השילוב בין האורז לגבינת גדעז במלית הופך בבישול ארוך לריזוטו קרמי נפלא. סיר למרכז השולחן מלא צבע ושמחה, בדיוק כמו שסיר של שבועות צריך להיות. תנו לו חום, זמן ואהבה ותראו איך הוא ייתן לכם כל כך הרבה טעם בחזרה.״

חומרים ל־12-10 מנות
בסיר נמוך ורחב בקוטר 40-35 ס"מ שמתאים גם לתנור

9-7 פלפלי שושקה אדומים באורך
25-20 ס"מ, ישרים ככל האפשר
2-1 פלפלים ירוקים חריפים
2 גבעולי תימין או אורגנו טריים
1/2 גליל גדעז (90 גרם)
8-6 כפות שמן זית (כמה שלוקים נדיבים)
למלית
3/4 כוס אורז עגול (לסושי או לריזוטו)
1/4 כוס שמן זית
1 בצל סגול בינוני קצוץ
1 כרשה קטנה קצוצה
1/2 כוס צנוברים
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
1 כף חומץ בלסמי איכותי
1 כפית גדושה אורגנו יבש
1 כף שטוחה מלח
1 כוס עלי פטרוזיליה
1 כוס עלי בזיליקום או נענע (או שניהם)
3 כפות עלי שמיר קצוצים (לא חובה)
1 גליל גדעז (180 גרם)
לרוטב

מיץ סחוט טרי מלימון שלם
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי איכותי
4-3 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הפלפלים למילוי: חוצים את הפלפלים לרוחב ומשאירים את הגזעים מחוברים. מרוקנים את הזרעים עם כפית קטנה ומניחים בצד.
  2. מכינים את המלית: שוטפים את האורז תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים כמעט שקופים. מעבירים לקערה, יוצקים מים קרים לכיסוי ומשרים כחצי שעה. מסננים.
  3. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים בצל וכרשה 7-5 דקות על להבה בינונית עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים צנוברים ומטגנים עוד כ-5 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק. מוסיפים אורז ומערבבים 3-2 דקות. מוסיפים קוביות עגבנייה, חומץ בלסמי, אורגנו יבש וכף שטוחה מלח, מערבבים ומכבים את האש. מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים. צובטים עם הידיים חתיכות קטנות מגליל אחד של גדעז, מוסיפים אותן למלית, מערבבים ומצננים מעט.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה גדולה.
  5. ממלאים ומבשלים: יוצקים שלוק נדיב של שמן זית לסיר נמוך ורחב שמתאים גם לתנור.
  6. ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והגדעז עם כפית או עם הידיים ודוחסים היטב. משכיבים יפה את הפלפלים בסיר ויוצקים עליהם את הרוטב.
  7. מרטיבים קלות נייר אפייה, מניחים אותו ישירות על הפלפלים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי עד שהפלפלים מתרככים והאורז מבושל. מדי פעם מציצים – הנוזלים בסיר אמורים להגיע עד לשליש מגובה הפלפלים. אם צריך, מוסיפים קצת מים רותחים.
  8. לקראת סוף הבישול מחממים תנור ל-220 מעלות.
  9. מסירים את נייר האפייה ומפזרים בין הפלפלים חתיכות קטנות מחצי גליל גדעז וגבעולי תימין או אורגנו. מזלפים עוד שלוק שמן זית ומכניסים לתנור ל-20-15 דקות להשחמה קלה. מומלץ לתת לפלפלים הממולאים לנוח חצי שעה לפני שאוכלים, לריכוז טעמים.

    הכינותי:
    אפשר להכין את הסיר עד יומיים מראש ולשמור במקרר. לפני ההגשה מחממים על הכיריים או בתנור ב-170 מעלות כחצי שעה.

השלימו את הארוחה עם