הסיפור שלנו

מטבלייזה

שלושה מטבלים שהגבינה יפה להם

״מטבלים לא זקוקים לתירוצים. אם יש לחם על שולחן החג, אז יש סיבה לטבילה. צ׳ימיצ׳ורי עשבוני לימוני עם פירורי פטה עיזים שמאזנת את טעמם של העשבים; טחיניוגורט קטיפתית משני מרכיבים בלבד; ומטבוחה פטנט עם גבינת גדעז, שמכינים בשליש מהזמן ומרוויחים פי שניים טעם. הנה שלישיית המטבלים הכוכבים שלי, שילוו את ארוחת החג מתחילתה ועד סופה.״

טחיניוגורט
מערבבים שליש כוס טחינה גולמית עם שליש כוס מבקבוק יוגורט עיזים וחצי כפית מלח. אם המטבל סמיך מדי לטעמכם, אפשר להוסיף עוד כף-שתיים מים קרים. שומרים במקרר עד 3 ימים. מגישים עם סיר פלפלים שמחים של קיץ, אצבעות בורקס, ופלטת סיגרים.

צ׳ימיצ׳ורי פטה
מערבבים בקערה כוס עלי פטרוזיליה קצוצים, חצי כוס עלי נענע קצוצים, חצי כוס עלי כוסברה קצוצים, פילטים קצוצים מחצי לימון, פלפל חריף אדום קצוץ דק, 3-2 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות מיץ לימון וחצי כפית מלח. יוצקים שליש כוס שמן זית, מערבבים ומתקנים תיבול.
בהגשה: מעבירים את הצ׳ימיצ׳ורי לצלוחית יפה, מפוררים פטה עיזים מעודנת 16% ומגישים.

מטבוחה פטנט
חותכים גס 3 פלפלים אדומים מתוקים ו-2 פלפלים חריפים ירוקים. מפרקים ראש שום שלם לשיניים, מקלפים וקוצצים גס. טוחנים 1 ק"ג עגבניות שרי במעבד מזון. מחממים היטב סיר כבד, שמתאים גם לתנור, מוסיפים 4 כפות שמן זית וצורבים את הפלפלים 10 דקות על להבה גבוהה עד שהם מקבלים חברבורות. מוסיפים את השום ומערבבים דקה עד שעולה ניחוח טוב של שום. מוסיפים את עגבניות השרי המרוסקות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים כוס מים רותחים, כף מלח גס, כף פפריקה מתוקה או חריפה, מערבבים, מכסים את הסיר ואופים שעה וחצי ב-150 מעלות. בתום האפייה מחזירים את הסיר לכיריים ומצמצמים ללא כיסוי כ-15 דקות על להבה גבוהה, תוך כדי מעיכת הפלפלים וערבוב. יוצקים עוד רבע כוס שמן זית ומכבים את האש.
בהגשה: מעבירים כמה מצקות מהמטבוחה לצלחת הגשה, מפזרים פיסות מגליל גדעז, יוצקים עוד 3-2 כפות שמן זית ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.

השלימו את הארוחה עם