חומרים ל־8-6 מנות
לרוטב
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ בלסמי איכותי
מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
1 בצל שאלוט קצוץ דק
1 שן שום קצוצה דק
1 כפית פלפל חריף אדום או ירוק קצוץ דק
4 זיתי קלמטה קצוצים
1 כפית שטוחה מלח
לצלחת העגבניות ופירורי הלחם:
1 פרוסה עבה של לחם כפרי
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
6-5 עגבניות יפות פרוסות דק
1 צנון פרוס דק (רצוי במנדולינה)
חופן עלי בזיליקום או פטרוזיליה
1 קופסה בוראטה (125 גרם)
מעט קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או בצנצנת ונותנים לו לנוח לפחות רבע שעה לספיגת טעמים.
- מקפיצים את פירורי הלחם ומרכיבים את המנה: במעבד מזון קטן מרסקים פרוסת לחם לפירורים בכמה פולסים.
- מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את פירורי הלחם עם רבע כפית מלח על להבה גבוהה עד שהם מזהיבים יפה.
- יוצקים לצלחת ההגשה 2 כפות מהרוטב. מסדרים על הרוטב מרבד של עגבניות וצנון, מפזרים עלי בזיליקום או פטרוזיליה ומניחים כדור בוראטה במרכז. מפזרים קליפת לימון מגוררת, פירורי לחם ועוד קצת מהרוטב ומגישים.
הכינותי:
את הרוטב אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר. את פירורי הלחם אפשר להקפיץ עד יום מראש ולשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר.