הסיפור שלנו

בוראטה גרמולטה

מרבד עגבניות עם בוראטה ופירורי לחם מתובלים 

״בוראטה היא גבינה כוכבת שאוהבת להיות במרכז העניינים. אין סיכוי שתצליחו להשאיר אותה בצללים. אבל בוראטה היא גם נוחה לבריות – היא אוהבת תיבול ופריכות, חמיצות ומליחות. בוצעים אותה במרכז והיא זולגת אל הרוטב ומשתלבת עם יתר מרכיביו. כאן שידכתי אותה לטעמי הגרמולטה – מחית עשבים, לימון ושום, שבמקור נועדה לבשר – אבל מה שטוב למלך השכונה, עוד יותר טוב למלכת הכיתה.״

חומרים ל־8-6 מנות

לרוטב
1/4 כוס שמן זית
1 כף חומץ בלסמי איכותי
מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
1 בצל שאלוט קצוץ דק
1 שן שום קצוצה דק
1 כפית פלפל חריף אדום או ירוק קצוץ דק
4 זיתי קלמטה קצוצים
1 כפית שטוחה מלח
לצלחת העגבניות ופירורי הלחם:
1 פרוסה עבה של לחם כפרי
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
6-5 עגבניות יפות פרוסות דק
1 צנון פרוס דק (רצוי במנדולינה)
חופן עלי בזיליקום או פטרוזיליה
1 קופסה בוראטה (125 גרם)
מעט קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או בצנצנת ונותנים לו לנוח לפחות רבע שעה לספיגת טעמים. 
  2. מקפיצים את פירורי הלחם ומרכיבים את המנה: במעבד מזון קטן מרסקים פרוסת לחם לפירורים בכמה פולסים. 
  3. מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את פירורי הלחם עם רבע כפית מלח על להבה גבוהה עד שהם מזהיבים יפה. 
  4. יוצקים לצלחת ההגשה 2 כפות מהרוטב. מסדרים על הרוטב מרבד של עגבניות וצנון, מפזרים עלי בזיליקום או פטרוזיליה ומניחים כדור בוראטה במרכז. מפזרים קליפת לימון מגוררת, פירורי לחם ועוד קצת מהרוטב ומגישים. 

הכינותי:
את הרוטב אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר. את פירורי הלחם אפשר להקפיץ עד יום מראש ולשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר. 

השלימו את הארוחה עם