הסיפור שלנו

איך מרכיבים פלטת גבינות חגיגית?

שלושה מטבלים שהגבינה יפה להם

״מטבלים לא זקוקים לתירוצים. אם יש לחם על שולחן החג, אז יש סיבה לטבילה. צ׳ימיצ׳ורי עשבוני לימוני עם פירורי פטה עיזים שמאזנת את טעמם של העשבים; טחיניוגורט קטיפתית משני מרכיבים בלבד; ומטבוחה פטנט עם גבינת גדעז, שמכינים בשליש מהזמן ומרוויחים פי שניים טעם. הנה שלישיית המטבלים הכוכבים שלי, שילוו את ארוחת החג מתחילתה ועד סופה.״

בוחרים פלטה לאירוח לרוב תכיל 7-5 סוגי גבינות. מומלץ לשלב גבינות עם טעמים ומרקמים שונים, למשל גבינה חריפה כמו פקורינו, מנצ׳גו או גבינה כחולה; גבינה קרמית כמו ברי או קממבר; טרייה כמו צפתית או פטה; אגוזית כמו צ׳דר או גאודה; וגבינה עם טעמים עזים ואדמתיים כמו קאשקבל. 

מתכננים בקיץ מומלץ להוציא גבינות מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר והטעמים שלהן יתחדדו. עם זאת, בארוחת שבועות הפלטה יושבת על השולחן במשך כל הארוחה, ולכן אפשר להוציא את הגבינות 10 דקות לפני שהאורחים מגיעים. עד שיגיעו אליהן, הן יהיו בדיוק בטמפרטורה הנכונה. 

מסדרים בוחרים בוצ׳ר עץ יפה, קרש או מגש. מניחים את הגבינות במרווחים די גדולים ושותלים את התוספות ביניהן.

חותכים גבינות קשות שמגיעות בגוש, כמו צ׳דר, אפשר לחתוך לקוביות כדי לעודד נשנוש. אם לגבינה יש צורת משולש יפה כמו לגאודה, או עיגול מצודד כמו לקממבר או לברי, עדיף להשאירה שלמה. יש גם גבינות שמגיעות מראש בפרוסות, כמו המנצ׳גו והפקורינו – רק לפתוח את האריזה ולהניח על הפלטה. לגבינות השלמות מצרפים סכין קטנה לחיתוך – כל גבינה והסכין שלה.

מה עוד בפלטה? עכשיו מגיעים לחלק הכיפי והיצירתי. בין הגבינות מסדרים קרקרים, פרוסות בגט קלויות או ברוסקטות מלחם כפרי, פירות טריים, זיתים מתובלים וגם צלוחית עם חמאה איטלקית איכותית, לכל מי שזקוק למריחה מתחת לגבינה. בא לכם ממש להרשים? הנה עוד 5 שדרוגים שאנחנו מאוד אוהבים: 

ריבת פרי עם זינג – גבינות בשלות כמו קממבר וברי אוהבות טעמים מתוקים. בוחרים ריבת משמש, תאנים, אגסים או תפוחים, מערבבים עם מעט צ׳ילי טרי קצוץ ומרוויחים, לצד המתיקות, גם עוקץ רענן, שמחמיא לטעמן של הגבינות. 

ענבים צלויים – לאקסטרה מתיקות ורכות, מסדרים אשכולות קטנים של ענבים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית (ואם רוצים גם דבש), מפזרים קורט מלח ים וצולים 10-8 דקות ב-220 מעלות עד שהענבים מקבלים חריכה קלה. 

עגבניות שרי צלויות – את אותו טריק אפשר ליישם גם על אשכולות נאים של עגבניות שרי. כאן מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ים ומעט תימין טרי. עגבניות צלויות יחמיאו מאוד לגבינת פטה ולקאשקבל. 

אגוזים קלויים – תעשו לכם מיקס של אגוזי מלך, פקאנים ופיסטוקים וקלו אותם 6-5 דקות במחבת עם מעט חמאה ומלח גס. לא תאמינו כמה ריח וטעם הם מוסיפים לגבינות. 

טפנד ביתי – טוחנים 250 גרם זיתים מגולענים עם שן שום אחת, מעט מלח גס ורבע כוס שמן זית ומקבלים טפנד ביתי שמתאים לכל גבינה ים תיכונית. 

השלימו את הארוחה עם