חומרים לכ-15 אצבעות
1 חבילה בצק עלים מצונן (300 גרם)
למלית
1 חבילה קאשקבל, מגוררת גס בפומפייה (200 גרם)
1 גביע פטה עיזים מסורתית 20%, מפוררת (200 גרם)
1 חלבון ביצה
3 כפות בצל ירוק קצוץ (לא חובה)
לציפוי
1 חלמון טרוף עם כפית מים או חלב
100 גרם שומשום
1/2 כפית מלח
לסלסת עגבניות
2 עגבניות בשלות מגוררות
1 כף שמן זית
1/2 שן שום כתושה או מגוררת
למחית פלפל ירוק חריף
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כפות עלי כוסברה קצוצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כמון טחון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ושומרים במקרר עד להרכבה.
- ממלאים את הבורקס, מצפים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים בצק עלים למלבן בגודל 30×34 ס"מ. מורחים את המלית על מחצית מהבצק ולאורך הצלע הארוכה שלו, ומשאירים שוליים ריקים ללא מלית בעובי 2-1 ס"מ. מקפלים את המחצית הריקה של הבצק על המלית (סוגרים כמו ספר) ומהדקים את השוליים סביב-סביב. מסירים מעט מהשוליים עם סכין כדי ליישר את המאפה.
- מברישים את הבצק בחלמון טרוף ומפזרים המוני שומשומים. בעזרת סכין מסמנים בתחתית הצלע הארוכה של הבצק אצבעות בעובי 3-2 ס"מ, לחיתוך נוח אחרי האפייה.
- אופים כ-30 דקות עד שהמאפה זהוב ואפוי גם בתחתית.
- מכינים את המטבלים ומגישים: מערבבים עגבניות מגוררות עם שמן זית ושום.
- מערבבים את חומרי מחית הפלפל החריף.
- מפרידים את אצבעות הבורקס עם סכין לפי הסימונים ומגישים עם סלסת עגבניות, מחית פלפל ירוק חריף וטחיניוגורט.
מרשה לכם להכין אצבעות פיצה:
מערבבים 2 כפות רסק עגבניות, רבע כוס מים רותחים, כפית סוכר חום, רבע כפית מלח, 2 כפות שמן זית ושן שום כתושה, ומורחים על הבצק לפני הגבינה.