הסיפור שלנו

אצבעות בורקס

עלים וגבינות בחמש דקות

 ״מאז שהמציאו בצק עלים מצונן אני בעננים. אני מכינה בדקות בורקס חגיגיים שלא מזכירים במאום את המאפים הקנויים. האצבעות האלה קלות במיוחד להכנה. בלי רידודים או עיצובים מסובכים, רק חותכים לאצבעות ותולשים. שתי גבינות נותנות כאן את הטון – פטה עיזים וקאשקבל. את האצבעות הפריכות טובלים בסלסת עגבניות טריות, מחית פלפל חריף ואם רוצים אז גם מטבל טחיניוגורט יתאים.״

חומרים לכ-15 אצבעות 

1 חבילה בצק עלים מצונן (300 גרם)
למלית
1 חבילה קאשקבל, מגוררת גס בפומפייה (200 גרם)
1 גביע פטה עיזים מסורתית 20%, מפוררת (200 גרם)
1 חלבון ביצה
3 כפות בצל ירוק קצוץ (לא חובה)
לציפוי
1 חלמון טרוף עם כפית מים או חלב
100 גרם שומשום 
1/2 כפית מלח 
לסלסת עגבניות
2 עגבניות בשלות מגוררות
1 כף שמן זית 
1/2 שן שום כתושה או מגוררת
למחית פלפל ירוק חריף
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כפות עלי כוסברה קצוצים
1/2 כפית מלח 
1/4 כפית כמון טחון
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ושומרים במקרר עד להרכבה. 
  2. ממלאים את הבורקס, מצפים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מרדדים בצק עלים למלבן בגודל 30×34 ס"מ. מורחים את המלית על מחצית מהבצק ולאורך הצלע הארוכה שלו, ומשאירים שוליים ריקים ללא מלית בעובי 2-1 ס"מ. מקפלים את המחצית הריקה של הבצק על המלית (סוגרים כמו ספר) ומהדקים את השוליים סביב-סביב. מסירים מעט מהשוליים עם סכין כדי ליישר את המאפה. 
  4. מברישים את הבצק בחלמון טרוף ומפזרים המוני שומשומים. בעזרת סכין מסמנים בתחתית הצלע הארוכה של הבצק אצבעות בעובי 3-2 ס"מ, לחיתוך נוח אחרי האפייה.
  5. אופים כ-30 דקות עד שהמאפה זהוב ואפוי גם בתחתית. 
  6. מכינים את המטבלים ומגישים: מערבבים עגבניות מגוררות עם שמן זית ושום. 
  7. מערבבים את חומרי מחית הפלפל החריף. 
  8. מפרידים את אצבעות הבורקס עם סכין לפי הסימונים ומגישים עם סלסת עגבניות, מחית פלפל ירוק חריף וטחיניוגורט

מרשה לכם להכין אצבעות פיצה:
מערבבים 2 כפות רסק עגבניות, רבע כוס מים רותחים, כפית סוכר חום, רבע כפית מלח, 2 כפות שמן זית ושן שום כתושה, ומורחים על הבצק לפני הגבינה.

השלימו את הארוחה עם