חומרים ל־8-6 מנות
בתבנית תנור או בתבנית עגולה בקוטר 40-38 ס"מ
3-2 כפות קמח פולנטה עבה או סולת
1 תפוח אדמה בינוני קלוף
1 בצל בינוני קלוף
100 גרם עלי תרד קצוצים
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 כפות גרנה פדנו מגוררת
1 ביצה
4 כפות שמן זית ועוד קצת לשימון
1 גביע ריקוטה פרסקה (300 גרם)
לבלילת הקמח
3/4 כוס (105 גרם) קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס מים פושרים
לעיטור
1/2 כוס תערובת גרעיני חמנייה, דלעת, זרעי פרג ושומשום
1 בצל סגול קטן פרוס דק
1 עגבנייה בינונית פרוסה דק
1-1/2 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות
2 כפות גרנה פדנו מגוררת
3-2 כפות קמח פולנטה עבה או סולת
4-3 כפות שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר בשמן זית ומפזרים עליו 3-2 כפות קמח פולנטה.
- מגררים תפוח אדמה ובצל על החלק העבה של הפומפייה וסוחטים מעט להגרת נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים תרד קצוץ, בצל ירוק, גרנה פדנו, ביצה ו-4 כפות שמן זית ומערבבים.
- מכינים את בלילת הקמח: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה במרקם של טחינה דלילה מאוד, יוצקים על תערובת הירקות שבקערה ומערבבים היטב.
- מסדרים את הדף, מעטרים ואופים: משטחים את תערובת הירקות בתבנית לשכבה דקיקה ככל האפשר, בעובי כחצי ס"מ. מניחים במרכז שכבת הירקות כיכר ריקוטה פרסקה, מפזרים סביבה את כל הגרעינים, פרוסות בצל סגול, עגבנייה, פלפל ירוק, גרנה פדנו ו-3-2 כפות קמח פולנטה. יוצקים 3-2 כפות שמן זית על הירקות ועל הריקוטה ומפזרים מעט מלח גס על הכול.
- ממקמים את התבנית בשלב יחסית גבוה בתנור ואופים 50-40 דקות עד שהדף אפוי והריקוטה מקבלת כוויות יפות. אם אחרי 35 דקות הריקוטה לא מראה סימנים של שיזוף, אפשר להכין לה שמלה מנייר אפייה: יוצרים חור במרכז הנייר ומלבישים אותו על הריקוטה כך שהוא מכסה את הירקות ומונע מהם להיחרך. מגישים חם.
מרשה לכם:
להחליף את התרד בקייל, מנגולד או 3 קישואים קטנים או 2 זוקיני מגוררים וסחוטים היטב.