הסיפור שלנו

חגיגד קישואים

סלט קישואים צלויים ולאבנה

״איזה ירק זה – קישוא. הכול הוא עושה. גם פאנלים. הוא עדין ולא משתלט, הוא יודע לקבל טעמים, הוא שחקן נשמה. כאן צולים את הקישואים עד שהם שחומים ויפים. את חלקם טוחנים עם לאבנה לממרח חמצמץ וטעים, ואת היתר מסדרים על הצלחת ומגישים. קישואים מא׳ ועד ת׳, בסלט שהוא גם אנטיפסטי וגם ממרח.״

חומרים ל־8-6 מנות

לקישואים
7-6 קישואים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
1 בצל סגול קלוף וחתוך לשמיניות
1/4 כוס שמן זית ועוד קצת לשימון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
לתחמיץ
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי או כף חומץ
1 שן שום כתושה
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפות עלי נענע או שמיר קצוצים
ללאבנה המתובלת
1 בצל ירוק חתוך גס
1 כוס עיגולי קישואים אחרי תנור
2 כפות עלי נענע או שמיר
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 גביע לאבנה 5% (250 גרם)
1/4 קובייה פטה עיזים מסורתית 20% (50 גרם)
להגשה
1/4 קובייה פטה עיזים מסורתית 20% (50 גרם)
3 כפות צנוברים קלויים
2 כפות עלי נענע או שמיר קצוצים

אופן ההכנה

  1. צולים את הקישואים: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר במעט שמן זית.
  2. מערבבים בקערה פרוסות קישואים ורבעי בצל עם 1/4 כוס שמן זית, פפריקה, אורגנו וחצי כפית מלח. משטחים את הקישואים ורבעי הבצל בתבנית לשכבה אחידה ואופים כ-20 דקות מצד אחד ועוד כ-5 דקות מהצד השני עד שהם מזהיבים יפה. מצננים קלות בטמפרטורת החדר.
  3. משרים את הקישואים בתחמיץ: מערבבים את חומרי התחמיץ בקערה בינונית.
  4. שומרים בצד כוס מפרוסות מהקישואים הצלויים להכנת הלאבנה, ואת היתר מוסיפים עם הבצלים לתחמיץ ומערבבים היטב. נותנים לקישואים לשבת בתוך התחמיץ לפחות רבע שעה ועד שעה לספיגת טעמים.
  5. מכינים את הלאבנה המתובלת: שמים את כל החומרים במעבד מזון, מוסיפים את פרוסות הקישואים ששמרנו וטוחנים היטב לקבלת ממרח אחיד במרקם של מטבל טחינה סמיך.
  6. מגישים: מורחים את הלאבנה על צלחת הגשה ומשטחים עם כף לשכבה עבה ופחות או יותר אחידה. מוציאים את הקישואים מהתחמיץ ומסדרים אותם על הלאבנה (ללא נוזלי התחמיץ). מפוררים 50 גרם גבינת פטה עיזים, מפזרים צנוברים קלויים ועלי נענע או שמיר קצוצים ומגישים.

מרשה לכם:

  • לפזר קליפת לימון מגוררת לפני ההגשה
  • ולהחליף את הקישואים בזוקיני ירוק.

השלימו את הארוחה עם