הסיפור שלנו

חלת יהיה בצ׳דר

חלה ממולאת בגבינות ובצל ירוק

״החלה הזו היא חלה של בית. היא דשנה, עשירה, שמנמנה ויפה, וברגע שמניחים אותה על השולחן יודעים מייד שהכול יהיה בצ׳דר. יש לה בצק סלחן ומתמסר שנוח למלא ולעצב, כך שגם אם אתם לא אלופים בקליעות, היא תקבל אתכם כמו שאתם ותחזיר לכם שפע של אהבה וגבינה נמתחת. הצ׳דר מוסיפה טעם עז וצבע נועז לחלה, שהיא כולה התחלה חדשה.״

חומרים לחלה אחת גדולה

לבצק
500 גרם (½ 3 כוסות + כף) קמח כוסמין לבן או 80% מלא
2 כפות סוכר
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1/4 כוס (50 גרם) שמן זית
1 כפית מלח
למילוי
1 קובייה גבינת צ׳דר (200 גרם)
1 שקית מיקס מק אנד צ׳יז (200 גרם)
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
50 גרם חמאה רכה
לאפייה
1 חלמון ביצה טרוף עם כף מים
3-2 גבעולי אורגנו או תימין או בצל ירוק
מלח גס

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר שמים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים חלב, שמן זית וכפית מלח ולשים עם וו לישה במהירות איטית 2 דקות לאיחוד החומרים. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד 10-8 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה ומתפיחים מחוץ למקרר שעה עד שעה וחצי (אם החדר ממש קר) או לילה במקרר, עד שהבצק תופח ונעשה רפוי למגע.
  2. ממלאים את החלה, מעצבים ומתפיחים: מגררים מחצית מכמות הצ׳דר ומערבבים בקערה עם מיקס מק אנד צ׳יז ובצל ירוק.
  3. את המחצית השנייה של הצ׳דר חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ ושומרים בצד.
  4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה (אין צורך לקמח) ומחלקים אותו ל-3 כדורים שווים בגודלם. מרדדים כל כדור לרצועה אליפטית ארוכה ודקה. אם הבצק מתכווץ או מתנגד לרידוד, מכסים בשקית ונותנים לו לנוח 5 דקות. בזמן שעובדים על כדור בצק אחד, יתר הכדורים נותרים מכוסים בשקית כדי שלא יתייבשו.
  5. מברישים כל רצועת בצק במעט חמאה רכה ומפזרים שליש מתערובת הגבינות המגוררות והבצל הירוק. מניחים על הגבינות נייר אפייה ועוברים עליו עם המערוך בעדינות כדי להדביק את הגבינות לבצק, ועל הדרך גם מרדדים את הבצק עוד קצת.
  6. מסירים את הנייר ומגלגלים כל רצועה לגליל הדוק. מצמידים גבעולי אורגנו לגלילי הבצק הממולאים וקולעים מהגלילים צמה יפה, כשעשבי התיבול שזורים בין הקליעות. נועצים בין הקליעות את קוביות הצ׳דר ששמרנו בצד. מכסים בשקית ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר עד שהחלה מתנפחת מעט אבל לא מדי (אפשר ללחוץ על הבצק עם האצבע – אם השקע נעלם מהר מאוד, חכו עוד 10 דקות).
  7. אופים: לקראת תום ההתפחה מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מברישים את הבצק בתערובת החלמון והמים ומפזרים מעט מלח גס.
  9. אופים כ-40 דקות עד שהחלה זהובה גם בתחתית (מומלץ לבדוק כבר אחרי 35 דקות). לפני שבוצעים, נותנים לחלה לנוח ולהצטנן מעט.

מרשה לכם:

  • להחליף את הבצל הירוק שבמלית בשני בצלים מטוגנים עם טיפה מלח.
  • לשמור חופן מהגבינות המגוררות לפיזור על החלה לפני האפייה, למראה כפרי כמו בתמונה.

השלימו את הארוחה עם