הסיפור שלנו

סינבונה מסקרפונה

עוגת שבלולי שמרים, גבינה וקינמון

״לעוגה הזאת אני קוראת ׳עוגת במקום׳: במקום מלית החמאה הקלאסית משתמשים בגבינת מסקרפונה, שהופכת את המלית ליותר רכה ועשירה ולפחות שומנית. במקום לאפות את השבלולים אחד-אחד, מצופפים אותם בתבנית ומקבלים עוגה מושלמת לאירוח. במקום לזגג את המאפים החמים בסירופ סוכר, יוצקים עליהם מים רותחים, שנותנים עסיסיות מינוס הסוכרת. ובמקום להכין זיגוג מאפס, רק פותחים גביע של קרם מסקרפונה ומורחים.״

חומרים ל־12 סינבונס אישיים
(תבנית בגודל 32×22 ס"מ)

לבצק
½4 כוסות קמח ועוד קצת לקימוח המשטח (630 גרם)
1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1/4 כפית מלח
1 כוס חלב פושר (240 מ"ל)
150 גרם חמאה רכה ועוד קצת לשימון התבנית
למלית המסקרפונה-קינמון
1 גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם)
½2 כפות קינמון טחון
1/2 כוס סוכר חום דחוס (120 גרם)
1/2 כפית מלח
½1 כפות קקאו
להספגה ולזיגוג
2/3 כוס מים רותחים (160 מ"ל)
1 גביע קרם מסקרפונה (250 גרם)

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים עם כף. מוסיפים חלב פושר ומעבדים עם וו לישה במהירות איטית כ-2 דקות עד שכבר אין קמח חופשי בקערה, אבל הבצק עדיין פירורי מאוד. מוסיפים חמאה רכה בהדרגה, כף אחר כף, להטמעה. מרגע שמסיימים להוסיף את החמאה ממשיכים ללוש 10-8 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד, נעים וחלק. אוספים את הבצק בתוך הקערה לכדור בכמה תנועות מתיחה וקיפול. מכסים את הקערה ומתפיחים מחוץ למקרר שעה עד שעה וחצי (אם החדר ממש קר) או לילה במקרר, עד שהבצק תופח ונעשה רפוי למגע.
  2. מכינים את המלית: טוחנים במעבד מזון קטן את כל חומרי המלית למשחה אחידה או מעבדים במיקסר עם וו גיטרה.
  3. ממלאים את הסינבונס ומתפיחים: מקמחים את משטח העבודה, מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעלה בגודל 40×60 ס"מ, כשהצלע הארוכה מקבילה אליכם. חורצים עם סכין 12 חריצים בתחתית הבצק, במרחק 5 ס"מ זה מזה, כדי לסמן את החיתוך לרצועות. מורחים את המלית בשכבה אחידה על כל הבצק (אפשר להיעזר בפלטה גדולה) וחותכים את הבצק לפי הסימונים ל-12 רצועות ברוחב 5 ס"מ ובאורך 40 ס"מ. מגלגלים כל רצועה לשבלול הדוק.
  4. משמנים את התבנית במעט חמאה רכה ומניחים בה את שבלולי הבצק זה ליד זה במרווחים קלים, כדי שיהיה להם מקום להתנפח בהתפחה ובאפייה. מכסים את התבנית בשקית או במגבת ומתפיחים שעה וחצי במקום חמים.
  5. אופים: לקראת תום ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות.
  6. אופים את הסינבונס כ-35 דקות עד שהם זהובים. מוציאים את התבנית מהתנור ומספיגים את המאפים ב-2/3 כוס מים רותחים עם כף או מצקת. מצננים מעט מחוץ למקרר לפני הזיגוג.
  7. מזגגים ומגישים: מעבירים קרם מסקרפונה לקערית ומערבבים היטב לריכוך. מניחים כפיות מהקרם על הסינבונס כשהם עדיין חמימים. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

מרשה לכם:
אם אתם לא מרדדים מיומנים ויצאה לכם יריעת בצק קצת יותר קטנה, אפשר לסמן רצועות ברוחב 4 ס"מ.
עדיין יתקבלו סינבונים יפים ותפוחים.

השלימו את הארוחה עם