חומרים ל־8-6 מנות
לבורגול
3/4 כוס (100 גרם) בורגול דק
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן זית
½1 כוסות מים רותחים
לרוטב
1 כף רכז רימונים
1 כף דבש
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/4 בצל סגול קצוץ (או בצל שאלוט אחד)
לסלט
½1 כוסות גרעיני רימונים
1 סלק גדול מבושל חתוך לקוביות קטנות
1 תפוח עץ פינק ליידי חתוך לקוביות קטנות
2 כפות חמוציות
1 צרור רוקט קצוץ
4-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 כוסות תערובת עשבי תיבול קצוצים (נענע, פטרוזיליה וכוסברה)
1 גביע כדורי מוצרלה בייבי, מסוננים היטב מהנוזלים (150 גרם)
1 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול: מערבבים בקערה בורגול עם חצי כפית מלח ושמן זית. יוצקים ½1 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים את הקערה. ממתינים חצי שעה עד שהבורגול שותה את כל הנוזלים ומתרכך. אם בתום הריכוך הבורגול עדיין רטוב, קולים במחבת יבשה 4-3 דקות על להבה גבוהה לייבוש.
- מכינים את הרוטב: מנערים את כל חומרי הרוטב בצנצנת לקבלת רוטב אחיד. נותנים לו לנוח כרבע שעה לספיגת טעמים בזמן שמרכיבים את הסלט.
- מרכיבים את הסלט: שמים את הבורגול בקערת הגשה ומוסיפים את יתר החומרים. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.