הסיפור שלנו

עוגת ביסקוויטים לימונית

המרעננת הרשמית של החג

״אני מטורפת על ההמצאה המחופפת הזאת. בלי אפייה, טיק טק, צ׳יק צ׳ק והעוגה מוכנה. היא כל כך פשוטה, שאפשר עם טיפ-טיפה השקעה לעשות ממנה אגדה. אם אתם אוהבים עוגות לימון והטעמים החמצמצים נאים בעיניכם, העוגה הזאת היא בדיוק בשבילכם. ויתרתי על שכבות הביסקוויטים לטובת לוק של קסטה אופנתית – ביסקוויט אחד למעלה ושניים בתחתית. באמצע הר של מלית לא מדי מתוקה, שילוב של יוגורט יווני וגבינת שמנת עשירה. את העוגה אני מכסה בקרם לימוני עדין וחלק שמוסיף גם חמיצות עדינה וגם ברק. ממליצה לשמור במקפיא ולהוציא חצי שעה לפני שאוכלים. כך העוגה תהיה במיטבה – מוצקה, גבוהה ונאה.״

חומרים לתבנית בגודל 30×20 ס"מ

כשרוול וחצי (350 גרם) פתי בר
לקרם הלימון (למון קרד)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ-3 לימונים
4 חלמונים מביצים גדולות
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי (כ-3 לימונים)
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לקרם היוגורט
500 מ”ל (2 מכלים) שמנת להקצפה 38% קרה מאוד
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2/3 דלי יוגורט יווני 10% (400 גרם)
1 גביע גבינת שמנת ניו יורק 30% בטעם טבעי (200 גרם)

אופן ההכנה

  1. מכינים את קרם הלימון (למון קרד): שמים בסיר בינוני סוכר וקליפת לימון מגוררת ומערבבים. מוסיפים חלמונים וטורפים עם מטרפה ידנית לתערובת אחידה. מוסיפים מיץ לימון, טורפים שוב ומדליקים את האש. מבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה, תוך כדי טריפה ומבלי להגיע לרתיחה, רק עד שהקרם מסמיך מעט ומתחילות לצוץ בועיות על פני השטח (הוא ימשיך להסמיך בצינון). מכבים את האש, מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים להמסה.
  2. מסננים את הקרם לכלי כדי להיפטר מחוטי קליפת הלימון ולקבל קרם חלק כמו משי. מכסים בניילון נצמד שמונח ישירות על פני הקרם ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  3. מכינים את קרם היוגורט: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה. מנמיכים את מהירות ההקצפה למינימום, מוסיפים יוגורט וגבינת שמנת בהדרגה ומקציפים רק עד לקבלת קרם אוורירי מאוד. מוציאים כ-3/4 כוס מהקרם ושומרים לציפוי במקרר.
  4. מרכיבים את העוגה, מצפים ומקפיאים: מערבבים בקערה קטנה כף מקרם הלימון עם 3/4 כוס מים.
  5. טובלים ביסקוויטים בתערובת הלימון והמים ומסדרים בתבנית בשתי שכבות. יוצקים את קרם היוגורט על הביסקוויטים ומכסים בשכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים.
  6. מערבבים עם לקקן את יתרת קרם הלימון עם יתרת קרם היוגורט ששמרנו במקרר ויוצקים על שכבת הביסקוויטים העליונה. מכסים את התבנית ומעבירים למקפיא לשעתיים. מוציאים מהמקפיא חצי שעה לפני שאוכלים.

הכינותי:
את העוגה אפשר להכין יומיים-שלושה לפני ההגשה ולשמור במקפיא.

השלימו את הארוחה עם