הסיפור שלנו

פלטת סיגרים

פילו חצילים, פטה ומוצרלה

״ניגשתי להכין מאפה פילו לשבועות, והתחשק לי סיגרים ממולאים כמו בחתונות. אז סידרתי וסידרתי ועשיתי שתי וערב, וכך נולד מגש של סיגרים פריכים וטעימים עם פטה כבשים וחצילים קלויים בפנים. בקסם הפלטה לא צריך לחתוך, רק למשוך. סיגר ועוד סיגר ועוד סיגר – עד שזה נגמר.״

חומרים לתבנית תנור סטנדרטית (48 סיגרים)

12 דפי פילו מצוננים (קצת פחות מחבילה של 300 גרם)
למלית
2 חצילים גדולים, מבריקים וקלים
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 גביע פטה כבשים מסורתית 20% (250 גרם)
1 שקית מוצרלה מגוררת (300 גרם)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה
להרכבה
100 גרם חמאה מומסת
כ-1/2 שקית גרנה פדנו מגוררת (50 גרם)

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: קולים חצילים על להבה גלויה כ-12 דקות מכל צד. מצננים מעט. חושפים את בשר החציל וגורפים אותו עם כף למסננת המונחת על קערה, להגרת נוזלים ולצינון מוחלט. קוצצים קלות.
  2. מעבירים את החצילים לקערה, מוסיפים בצל ירוק, פטה כבשים, מוצרלה ותבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומוודאים שהמלית מספיק מלוחה – היא צריכה להיות קצת יותר מלוחה ממה שטעים לכם, כי בפילו אין מלח. מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. שומרים את המלית במקרר בזמן שמכינים את דפי הפילו למילוי.
  3. מגלגלים את הסיגרים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. משמנים את הנייר במעט חמאה מומסת ומפזרים עליו מחצית מכמות הגרנה פדנו.
  4. חותכים דפי פילו לרבעים, אוספים את הדפים החתוכים לערמה ומכסים במגבת בזמן שעובדים, כדי שלא יתייבשו.
  5. פורשים על משטח העבודה 5-4 דפים ומברישים אותם קלות בחמאה מומסת. מניחים כפית גדושה מהמלית בתחתית הצד הקצר של כל דף ומגלגלים. באמצע הגלגול מקפלים את הקצוות של הפילו פנימה וממשיכים לגלגל עד לקבלת סיגר הדוק.
  6. מסדרים את הסיגרים בתבנית במסדר שלשות: מניחים כל שלשה במאונך לחברתה, וממלאים כך את התבנית בשתי וערב של שלשות סיגרים.
  7. מברישים את כל הסיגרים בחמאה מומסת ואופים 50-45 דקות עד שהם מזהיבים יפה. 5 דקות לפני תום האפייה מפזרים על הסיגרים את יתרת הגרנה פדנו. מגישים חם.

מרשה לכם:
לדקור את החצילים עם סכין בכמה מקומות ולקלות בתנור ב-220 מעלות חצי שעה מצד אחד ועוד 15 דקות מהצד השני.

הכינותי:
את הפלטה אפשר לאפות כמה שעות מראש ולחמם קצרות ב-180 מעלות לפני ההגשה. במקרה כזה, מסיימים את האפייה ללא הגרנה פדנו, ומוסיפים אותה רק לפני החימום החוזר כדי שלא תישרף.

השלימו את הארוחה עם