חומרים ל־2 רולדות
לבצק
1/3 דלי יוגורט יווני 10% (200 גרם)
200 גרם חמאה רכה
½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
1/4 כפית מלח
למלית
2 כוסות פירות יער טריים או 6-4 משמשים או שזיפים פרוסים דק
כ-1/3 כוס (70 גרם) סוכר
1 כפית קורנפלור
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
5-4 כפות ריבת משמשים או שזיפים
1 גביע ריקוטה פרסקה (300 גרם)
להגשה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון או לשים ביד לבצק אחיד ורך. אוספים את הבצק לכדור יחסית שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה משמשים או שזיפים עם רבע כוס (50 גרם) סוכר ונותנים להם לשבת 20 דקות, כדי שיגירו נוזלים ולא ירטיבו את הבצק יותר מדי במהלך האפייה. מסננים את הפירות מהנוזלים ומערבבים עם קורנפלור.
- בקערית קטנה מערבבים את יתרת הסוכר (כ-2 כפות) עם סוכר וניל וקליפת לימון מגוררת ושומרים בצד.
- מרכיבים את הרולדות ואופים: מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מקמחים את משטח העבודה, מעבירים אליו את הבצק וחוצים אותו. מרדדים מחצית מהבצק למלבן בגודל 35×40 פחות או יותר, כשהצלע הארוכה מקבילה אליכם.
- מורחים על מלבן הבצק כשתי כפות ריבה ומשאירים שוליים חשופים מריבה בעובי 2-1 ס"מ מכל הצדדים.
- מפוררים מחצית מהריקוטה פרסקה על השליש התחתון של הבצק ולכל אורכו. משאירים 3-2 ס"מ מהקצוות ללא מלית. מפזרים על הריקוטה מחצית מתערובת סוכר הווניל והלימון ומניחים עליה מחצית מתערובת הפירות.
- מרטיבים במעט מים את שולי הבצק הרחוקים מכם להדבקה נוחה ומתחילים לגלגל מהצד שקרוב אליכם. באמצע הגלגול מקפלים את הקצוות פנימה וממשיכים לגלגל עד לקבלת רולדה הדוקה. מניחים את הרולדה בתבנית עם התפר כלפי מטה. חוזרים על המילוי והגלגול עם מחצית הבצק השנייה.
- יוצרים חריצים עם סכין לאורך הרולדות במרחק 4-3 ס"מ זה מזה. החריצים ישמשו פתחי אוורור לאדים והם גם מסמנים את החיתוך לפרוסות.
- אופים כ-30 דקות עד שהרולדות אפויות גם בתחתית. מצננים לטמפרטורת החדר ומאבקים באבקת סוכר לפני שפורסים לפרוסות.